Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 270 Deprecated: Optional parameter $value declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 380 Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 380 Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 443 Deprecated: Optional parameter $key declared before required parameter $data is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/cache.php on line 399 20 jaar Leidsche Rijn — U in de Wijk: Vrij Rollen in Leidsche Rijn

U in de Wijk: Vrij Rollen in Leidsche Rijn

  • Foto's / films

08/10/2018

Opening foto-expositie Vrij Rollen in Leidsche Rijn

Op 3 oktober 2018 maakte wethouder Maarten van Ooijen in de CultuurCampus Vleuterweide de uitslag bekend van de fotowedstrijd Vrij Rollen in Leidsche Rijn en opende hij de tentoonstelling.

U in de Wijk maakte er een verslag van:

De fotowedstrijd is georganiseerd in het kader van 20 Jaar Leidsche Rijn door een drietal inwoners van Leidsche Rijn. Aan de inwoners van Leidsche Rijn werd gevraagd situaties van goede of slechte toegankelijkheid in de stad te fotograferen en deze foto in te zenden. De oproep heeft ruim 100 foto’s opgeleverd. Een deskundige jury, bestaande uit Marieke Dubbelman (columnist van AD/UN ), Rosanna Del Negro (kunstenares), Johan de Boer (voorzitter Vrienden van het Maximapark) en Birgit Schuch (fotograaf) heeft de winnende foto geselecteerd. Deze zal met een aantrekkelijke prijs worden beloond. De wedstrijd en de expositie zijn mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van het Utrechtse Initiatievenfonds Vleuten/De Meern en door een viertal bedrijven die betrokken zijn bij de bouw van Leidsche Rijn.
Na de expositie in de CultuurCampus Vleuterweide worden de foto’s op diverse locaties in Utrecht geëxposeerd. Ter afsluiting zijn ze in de Week van de Toegankelijkheid, oktober 2019, te zien in het Stadskantoor van Utrecht. Daarna worden de foto’s van de bebouwde omgeving aan de gemeente ter beschikking gesteld, zodat deze actie kan ondernemen om de toegankelijkheid van Utrecht verder te verbeteren.

Alle verhalen
Terug naar Alle verhalen