Feest 20 jaar met Koningin Máxima, de foto’s!!

  • Foto's / films

08/10/2018

Op 5 oktober 2018 vierden we het officiele verjaardagsfeest van 20 jaar Leidsche Rijn. En wat was het mooi! Hier kun je nog even nagenieten van alle verslagen en foto’s:
Fotoclub Leidsche Rijn
DUIC
Regio Leidsche Rijn

Ga voor nog meer beelden naar onze Facebookpagina

De film die afgelopen vrijdag getoond is aan de koningin en het publiek op het Brusselplein staat nu op YouTube: https://youtu.be/UE-EA0QicD4.

SBS 6 maakte opnamen voor het programma Blauw Bloed (uitgezonden 6 okt) en Hart van Nederland en RTV Utrecht deden verslag op 5 oktober ’s avonds. Te bekijken op Uitzending Gemist!

U in de Wijk maakte ook een leuk filmpje, binnenkort hier te zien.

Op vrijdagmiddag 5 oktober viert heel Leidsche Rijn het officiële verjaardagsfeest op het Brusselplein in het nieuwste deel van Leidsche Rijn: Leidsche Rijn Centrum, het tweede stadscentrum van Utrecht, de verbindende schakel tussen de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ stad Utrecht. Op het verjaardagsfeest begeleidt burgemeester Jan van Zanen Koningin Máxima bij een wandeling waarbij zij ook spreekt met bewoners van bijzondere woonvormen in Leidsche Rijn, de ‘Bijzondere Nieuwe Buren’. Daarna volgt een muzikaal programma en snijdt Koningin Máxima een grote verjaardagstaart aan, samen met kinderen en bewoners van het eerste uur uit Leidsche Rijn.
In de afgelopen 20 jaar zijn er in Leidsche Rijn heel wat verschillende bewoners neergestreken. Er zijn bijzondere woonvormen ontwikkeld, van de atelierwoningen in de Kersenboomgaard tot Place2BU, bewoond door statushouders, studenten en mensen die terugkeren in de samenleving. Van woon-werkgemeenschap ’t Groene Sticht tot de woongroep voor Chinese Ouderen op de Langerakbaan.
Het programma start om 14.00 uur met een korte film over de woonvormen. Het muziekprogramma sluit de middag af met optredens van o.a. het Leidsche Rijn Koor en Harmonie Orkest Vleuten. Op het Hof van Bern treedt een dansgroep op van Chinese bewoners. Er is eten en drinken met medewerking van lokale ondernemers. Iedereen is welkom bij dit feest voor alle oude en nieuwe buren!
Locatie: Brusselplein Leidsche Rijn Centrum, 14.00 – 16.00 uur

Alle verhalen
Terug naar Alle verhalen