Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 270 Deprecated: Optional parameter $value declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 380 Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 380 Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 443 Deprecated: Optional parameter $key declared before required parameter $data is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/cache.php on line 399 20 jaar Leidsche Rijn — Het verhaal van Werkplaats Vleuten

Het verhaal van Werkplaats Vleuten

  • Verhaal bewoner

20/09/2018

Op woensdag 19 september verscheen in de Weekkrant De Brug een leuk stukje over Werkplaats Vleuten. Lees hier het artikel.

Gerda Glerum is kunstenaar en werkt in een van de ateliers van Werkplaats Vleuten. Zij vertelt enthousiast wat er gaat gebeuren op de open dag, aanstaande zaterdag op 22 september. Je kunt dan onder leiding van kunstenaars een unieke sleutelhanger maken. Het idee is dat je de sleutelhanger inclusief een reservesleutel aan je ‘nieuwe buren’ geeft.

Gerda: Je huissleutel aan de buren geven is een teken van groot vertrouwen. Het betekent immers dat je je huis in veilige handen wilt geven als je zelf niet thuis bent. Vandaar dat we voor het thema Nieuwe Buren het maken van een sleutelhanger een heel leuk idee vonden.
Tijdens de open dag worden er ook verhalen gedeeld over zowel het heden als verleden van Werkplaats Vleuten. En dat verhaal is zeker de moeite waard.
Gerda vertelt: Louis van Gaal (nee, niet die) is de eigenaar van het grote bedrijfspand. Ooit maakte hij daar beregenings-apparatuur die in zijn eigen boomgaard werd uitgetest. Na zijn pensioen liet buurman Intratuin weten wel geïnteresseerd te zijn in het terrein, maar Louis had andere plannen: hij wilde graag ruimte bieden aan ‘creatievelingen’. Dat is nu 2,5 jaar geleden. De vijf ateliers waarmee toen gestart werd zijn er inmiddels negen geworden en er werken kunstenaars in zeer uiteenlopende disciplines.
Gerda werkt sinds twee jaar in een van de ateliers. Zij maakt keramische objecten en organiseerde samen met haar collega’s de open dag. Je kunt zelf kiezen met welk materiaal je de sleutelhanger wilt maken. Bewerk je een stukje speksteen of gebruik je liever lapjes stof en draadjes? Maak je een dromenvanger of een label met mooie drukletters? Alle kunstenaars werken met hun eigen techniek dus dat geeft heel veel mogelijkheden. Kinderen zijn onder begeleiding ook van harte welkom. Als je geen zin hebt om een sleutelhanger te maken, kun je ook alleen rondkijken. De objecten van Gerda en de andere kunstenaars zijn ook te koop.
Zaterdag 22 september in Werkplaats Vleuten, Utrechtseweg 10 (naast Intratuin). Deelname is gratis. Onderdeel van de viering van 20 jaar Leidsche Rijn. 20jaarleidscherijn.nl

Van links naar rechts op de foto:
Gerda Glerum (keramische objecten)
Lolke van der Bij (objecten van roestvrijstaal)
Rosanne van Alphen (beeldend therapeut)
Diana Unk (ontwerp- en vormgeving)
Anoek Roodenburg (tekstschrijven)
Louis van Gaal (eigenaar)
Marianne van Dedem-Henstra (schilderen)
Enrico Grootveld (muurdecoraties)

Alle verhalen
Terug naar Alle verhalen