Het verhaal van Floortjes boek

  • Publicaties
  • Verhaal bewoner

27/05/2018

Er is een nieuwe buur in onze straat komen wonen. Een meisje. Een meisje met twee blonde staartjes met rode haarelastiekjes. En rode schoentjes. Ze kijkt ietwat verlegen om zich heen. Wat doet ze hier? Waarom zit ze op haar knieën op de stoep?

Zo begint een nieuw avontuur in het nieuwste @floortjesboek. De nieuwe straat is een straat in Leidsche Rijn, waar het meisje, voor jullie inmiddels wel duidelijk dat zij Floortje heet, komt te wonen. Net zoals de andere nieuwe bewoners moeten Floortje en haar ouders de buurt verkennen, ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten.

Het bijzondere van dit boek is dat kinderen uit verschillende wijken van Leidsche Rijn de afgelopen tijd mee hebben kunnen tekenen om hun eigen fantasie levend te zien worden in een kinderboek. Het leuke is dat ook ouders hierdoor met elkaar in contact komen en buren nader tot elkaar komen.
Daarbij komen er thema’s van Leidsche Rijn, zoals de geschiedenis van de Romeinen, terug in het kinderboek en zitten er opdrachten in om in de wijk uit te voeren.

Vanaf 7 september 2018 is het boek “Floortje en jij en de zee van chocola” voor iedereen te bestellen! Kijk hier

Meer info over bestellen van het boek

Lees meer op de website van Joyce

Tip! Kijk in het filmpje hoe het boek is geworden:

 

Overige links:
https://www.facebook.com/FloortjesBoek/
https://www.facebook.com/bouwspeeltuinvoorn/
http://boekenbestellen.nl/auteurs/joyce-stienstra

Alle verhalen
Terug naar Alle verhalen