Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 270 Deprecated: Optional parameter $value declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 380 Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 380 Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 443 Deprecated: Optional parameter $key declared before required parameter $data is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/cache.php on line 399 20 jaar Leidsche Rijn — Het verhaal van Britt

Het verhaal van Britt

  • Verhaal bewoner

30/03/2018

Waar denk je aan als je aan Leidsche Rijn denkt?

Ik woon nog niet zo lang in Leidsche Rijn. Nu bijna 2,5 jaar. Toen ik de optie kreeg voor het huis waar wij nu wonen, was mijn eerste gedachte: hier wil ik niet wonen. Ik wil niet wonen tussen al het beton. Mijn beeld is nu wel bijgesteld. Het positieve vind ik dat het echt veel dichter bij de stad woon dan ik verwachtte! Het allerleukste wat ik Leidsche Rijn gedaan heb is het wild plukken in het Maximapark. Er groeien ontzettend veel noten en fruit in het park.

Wat is je herinnering aan je nieuwe buren?

De eerste herinnering aan mijn buren was dat ik gelijk mijn sleutels verloor en mijn buren kwamen deze brengen. Buren staan voor mij voor gezelligheid, samen spelen en samenwerken.

Ik heb een project Thuis gedaan. Wat thuisvoelen voor mij betekent? Het moet een fijne plek zijn waar ik mijn eigen leefomgeving kan vormgeven. Met een tuin, kippen, waar ik mijn huis kan verbouwen en waar ik mijn huis kan vullen met eigen spulletjes.

Met het project Thuis onderzoek ik wat mijn huis een thuis maakt. Hoe goed kennen we de alledaagse dingen die ons omringen en hoe definiëren ze het thuisgevoel? Met tekeningen en schilderijen uit de huizen waar ik heb gewoond zoek ik naar de antwoorden op deze vragen.
Je thuis voelen wordt beïnvloed door herkenning en herinnering en is niet gebaseerd op autonome keuzes. De planten in mijn huiskamer, de kleurrijke vloerkleden en de zelfgebouwde keukenkastjes, ze refereren allemaal aan mijn ouderlijke thuis. De objecten die we om ons heen verzamelen zitten vol verhalen en zijn daarom, naast een uiting van smaak, vooral een representatie van nostalgie. Dat is waarom het object mij zo interesseert. Door in en uit te zoomen op mijn directe omgeving (zoals de ene herinneringen ook meer gedetailleerd is dan de andere) zet ik met mijn werk zowel het materiële als het immateriële op een voetstuk.

Fotografie door Arthur Martin
Alle verhalen
Terug naar Alle verhalen