Het verhaal van Loekie en Gijs

  • Verhaal bewoner

21/06/2018

Loeki en Gijs, broer en zus, zijn twee muzikale pubers uit Utrecht Terwijde die al op jonge leeftijd zijn begonnen met muziek maken. Loeki zingt en schrijft liedjes en Gijs produceert en speelt cello. Bij de aftrap van 20 jaar LR stonden ze samen op het podium van het Brusselplein en Loeki zong toen ook nog een duet met Maan!

Gijs is op jonge leeftijd begonnen met cello spelen waar hij nog steeds les in krijgt. Geïnspireerd door de vele grote Nederlandse DJ’s is hij sinds 2013 ook begonnen met produceren. Onder het pseudoniem GIIS vormen dance, hip-hop beats, pop en cross-over met klassiek en wereldmuziek onderdeel van zijn repertoire en maakt hij zowel remixes als eigen muziek.

Loeki bereikte de ‘sing offs’ bij de Voice Kids in 2017 in het team van Ali B. Sinds 2017 ontwikkelt ze zich verder op het Codarts, de middelbare school voor muziek en dans in Rotterdam. Ze wil zich nu vooral focussen op zang en nummers schrijven en uitbrengen.
In 2017 hebben Loeki en Gijs een contract getekend bij muzieklabel 8ball dance. Sinds die tijd hebben ze twee eigen nummers uitgebracht ‘Be here’ en ‘More’, aanstekelijke melodieuze dance pop beschikbaar op alle muziek platforms. Nieuwe producties zullen ongetwijfeld volgen in de komende jaren.

En een leuk artikel in de Brug (woensdag 9 mei)
De Brug Loeki en Gijs_week_19

Alle verhalen
Terug naar Alle verhalen