Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 270 Deprecated: Optional parameter $value declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 380 Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 380 Deprecated: Optional parameter $post_id declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-value.php on line 443 Deprecated: Optional parameter $key declared before required parameter $data is implicitly treated as a required parameter in /data/www/20jaarleidscherijn.nl/www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/cache.php on line 399 20 jaar Leidsche Rijn — Feest met Koningin Máxima, bekijk de foto’s!

Feest met Koningin Máxima, bekijk de foto’s!

  • Festival

5 okt

Wat was het een mooi feest! Hier kun je nog even nagenieten van alle mooie beelden:

Fotoclub Leidsche Rijn

DUIC

Regio Leidsche Rijn

Leidsche Rijn is jarig! Groot feest op vrijdagmiddag 5 oktober, dan vieren we dat 20 jaar geleden de eerste bewoners hun nieuwe huis betrokken.

Op vrijdagmiddag 5 oktober viert heel Leidsche Rijn het officiële verjaardagsfeest op het Brusselplein in het nieuwste deel van Leidsche Rijn: Leidsche Rijn Centrum, het tweede stadscentrum van Utrecht, de verbindende schakel tussen de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ stad Utrecht. Op het verjaardagsfeest begeleidt burgemeester Jan van Zanen Koningin Máxima bij een wandeling waarbij zij ook spreekt met bewoners van bijzondere woonvormen in Leidsche Rijn, de ‘Bijzondere Nieuwe Buren’. Daarna volgt een muzikaal programma en snijdt Koningin Máxima een grote verjaardagstaart aan, samen met kinderen en bewoners van het eerste uur uit Leidsche Rijn.

In de afgelopen 20 jaar zijn er in Leidsche Rijn heel wat verschillende bewoners neergestreken. Er zijn bijzondere woonvormen ontwikkeld, van de atelierwoningen in de Kersenboomgaard tot Place2BU, bewoond door statushouders, studenten en mensen die terugkeren in de samenleving. Van woon-werkgemeenschap ’t Groene Sticht tot de woongroep voor Chinese Ouderen op de Langerakbaan.

Het programma start om 14.00 uur met een korte film over de woonvormen. Het muziekprogramma sluit de middag af met optredens van o.a. het Leidsche Rijn Koor en Harmonie Orkest Vleuten. Op het Hof van Bern treedt een dansgroep op van Chinese bewoners. Er is eten en drinken met medewerking van lokale ondernemers. Iedereen is welkom bij dit feest voor alle oude en nieuwe buren!

Locatie: Brusselplein Leidsche Rijn Centrum, 14.00 – 16.00 uur