Op stap met Riek Bakker

  • Cultuur

18 mei

Leidsche Rijn bestaat 20 jaar! Aan de wieg van deze enorme nieuwbouwwijk stond stedenbouwkundig architect Riek Bakker. Op 18 MEI 2018 nodigen we jou en Riek uit voor een fietstocht door de wijk.

Riek Bakker is al meer dan veertig jaar een leidende stem in de Nederlandse stedenbouw en ruimtelijke ontwikkeling. Hoe kijkt ze twee decennia later terug op haar ‘creatie’? Welke elementen van de wijk had Bakker, toen al, op de tekentafel bedacht en welke had ze niet kunnen voorzien? Met deze vragen in ons achterhoofd willen wij van stichting The Outsiders samen met Bakker en JOU de wijk in trekken. Want jij bent ook de wijk aan het ontdekken. Na de fietstocht beginnen we een gesprek tussen Riek en buurtbewoners zodat er op een informele manier gereflecteerd wordt op dit bijzondere stedenbouwkundig plan.

15:00 start fietstocht bij Station Leidsche Rijn
17:00 einde fietstocht bij boerderij Terwijde
17:00 inloop andere bewoners en borrel
17:15 gesprek met Riek
17:45 optreden Alan Lauris *
18:00 afsluiting ‘officiële programma’ met een gezamelijk diner (kosten € 25)

De fietstocht brengt je onder andere langs Kersenboomgaard Ateliers, de Metaalkathedraal, het Castellum en nog veel meer!
Dit project is medemogelijk gemaakt door CASCO art institute: working for the commons and the Outsiders.

Aanmelden is noodzakelijk via info@theoutsidersunion.nl

* Alan is in het dagelijks leven stadsplanner. Hij schreef verschillende liedjes over onderwerpen met betrekking tot stedenbouw en speelt deze live