Foto-expositie Vrij Rollen in Leidsche Rijn tot eind 2019 te zien

  • Cultuur

3 okt t/m 31 dec

Op 3 oktober 2018 maakte wethouder Maarten van Ooijen in de CultuurCampus Vleuterweide, Burchtpoort 5, Vleuterweide de uitslag bekend van de fotowedstrijd Vrij Rollen in Leidsche Rijn. Tevens opende hij dan de foto-expositie openen die tot eind 2019 op diverse plaatsen te zien zal zijn.

De fotowedstrijd is georganiseerd in het kader van 20 Jaar Leidsche Rijn door een drietal inwoners van Leidsche Rijn. Aan de inwoners van Leidsche Rijn werd gevraagd situaties van goede of slechte toegankelijkheid in de stad te fotograferen en deze foto in te zenden. De oproep heeft ruim 100 foto’s opgeleverd. Een deskundige jury, bestaande uit Marieke Dubbelman (columnist van AD/UN ), Rosanna Del Negro (kunstenares), Johan de Boer (voorzitter Vrienden van het Maximapark) en Birgit Schuch (fotograaf) heeft de winnende foto geselecteerd. Deze zal met een aantrekkelijke prijs worden beloond. De wedstrijd en de expositie zijn mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van het Utrechtse Initiatievenfonds Vleuten/De Meern en door een viertal bedrijven die betrokken zijn bij de bouw van Leidsche Rijn.

Na de expositie in de CultuurCampus Vleuterweide worden de foto’s op diverse locaties in Utrecht geëxposeerd. Ter afsluiting zijn ze in de Week van de Toegankelijkheid, oktober 2019, te zien in het Stadskantoor van Utrecht. Daarna worden de foto’s van de bebouwde omgeving aan de gemeente ter beschikking gesteld, zodat deze actie kan ondernemen om de toegankelijkheid van Utrecht verder te verbeteren.

Lees meer