De Burenparade

  • Cultuur

23 sep t/m 4 nov

Vanuit het niets verrijst een tweede stadshart in Utrecht. Van kale vlakte tot kartonnen maquette en van spookstad in aanbouw tot een bruisend centrum. Welkom, allemaal! Het onbeschreven blad van Leidsche Rijn Centrum wacht op jullie.

Kunstenaar Pavèl van Houten presenteert in september, oktober en november voor alle nieuwe buren (en andere nieuwsgierigen) De Burenparade: een meet and greet met Leidsche Rijn Centrum. Een interactieve buurtwandeling, zoals je ‘m niet eerder hebt meegemaakt. Nieuwe plekken, ontmoetingen en verhalen worden gedeeld; dromen, wensen en verlangens in kaart gebracht. Pavèl van Houten geeft de verzamelde informatie (data) vervolgens op bijzondere wijze terug aan de (toekomst van de) stad.

Pavèl van Houten (1984) is kunstenaar en bekijkt de wereld als een gigantisch netwerk van onderling verbonden systemen. Deze complexe eenheid probeert Pavèl voelbaar te maken, door deze wereld terug te brengen naar voorstelbare proporties. Zo telde hij de duizenden blaadjes van bomen in Artis, om deze ordening vervolgens om te zetten in een serie van prachtig behang. Daarnaast maakte Pavèl, met publiek, werk in een kerk, dierentuin, ziekenhuis, bordeel, op een camping en op een begraafplaats. Ander werk was o.a. te zien in het Stedelijk, het Frans Hals Museum, Huis de Pinto en te beleven tijdens Into The Great Wide Open. Ook tijdens De Burenparade zal Pavèl zijn gevoel van verwondering dat het onderzoek in ons teweeg kan brengen met jullie als wandelaars delen. Maak het mee!

Van 23/09–04/11, check de website

Lees meer