Het verhaal van Floortjes boek

  • Publicaties
  • Verhaal bewoner

27/05/2018

Er is een nieuwe buur in onze straat komen wonen. Een meisje. Een meisje met twee blonde staartjes met rode haarelastiekjes. En rode schoentjes. Ze kijkt ietwat verlegen om zich heen. Wat doet ze hier? Waarom zit ze op haar knieën op de stoep?

Zo begint een nieuw avontuur in het nieuwste @floortjesboek. De nieuwe straat is een straat in Leidsche Rijn, waar het meisje, voor jullie inmiddels wel duidelijk dat zij Floortje heet, komt te wonen. Net zoals de andere nieuwe bewoners moeten Floortje en haar ouders de buurt verkennen, ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten.

Het bijzondere van dit boek is dat kinderen uit verschillende wijken van Leidsche Rijn de afgelopen tijd mee hebben kunnen tekenen om hun eigen fantasie levend te zien worden in een kinderboek. Het leuke is dat ook ouders hierdoor met elkaar in contact komen en buren nader tot elkaar komen.
Daarbij komen er thema’s van Leidsche Rijn, zoals de geschiedenis van de Romeinen, terug in het kinderboek en zitten er opdrachten in om in de wijk uit te voeren.

Kijk in de agenda om te zien wanneer je nog kunt meewerken of hoe je het boek kunt bestellen. Rond 10 september is het boek online te bestellen.

Lees meer 

Tip! Volg “Vloggen met Floortje”:

 

Overige links:
https://www.facebook.com/FloortjesBoek/
https://www.facebook.com/bouwspeeltuinvoorn/
http://boekenbestellen.nl/auteurs/joyce-stienstra

Alle verhalen
Terug naar Alle verhalen