Joyce: samen eten verbindt!

  • Verhaal bewoner

23/04/2018

Ter ere van het 20-jarige bestaan van Leidsche Rijn dit jaar wordt een kookboek uitgegeven op initiatief van Leidsche Rijner Joyce Pherai. Als uitgever van het platform voor bijzondere eetverhalen www.cookingtoday.nl is Joyce dol op alles wat met eten en drinken te maken heeft. In haar vrije tijd staat ze dan ook graag achter de pannen. Joyce: “Toen ik hoorde over het 20-jarige bestaan van Leidsche Rijn dacht ik meteen aan een eigen kookboek voor Leidsche Rijn. Bij een feest hoort lekker eten. Samen eten, samen delen, eten verbindt. Via eten leer je elkaar het beste kennen. Daarom gaan we met CookingToday een kijkje nemen in de pannen van Leidsche Rijners.”
Het idee is een feestelijk kookboekje te maken waarin inwoners van Leidsche Rijn hun favoriete gerecht delen. “Het kookboek zal bestaan uit symbolische recepten die staan voor ontmoeten en verbinden met gerechten waar je blij van wordt, die je echt samen moet eten. We zijn nu druk bezig met het verzamelen van bijzondere recepten voor het allereerste kookboek voor en door Leidsche Rijners”, vertelt Joyce. “Of het nu een traditioneel of nieuw recept is, zelfbedacht of uit een kookboek met een eigen draai, alles is welkom.”

Oproep: heb je een favoriet of bijzonder gerecht? Of sta je als vrijwilliger vaak te koken voor anderen? Lever dan jouw recept in via: redactie@regioleidscherijn.nl Een aantal ingeleverde recepten worden op de website www.regioleidscherijn.nl gepubliceerd en maken kans op een plek in het kookboek dat binnenkort verschijnt.

Voor de publicatie wordt samengewerkt met nieuws-en UIT agenda platform www.regioleidscherijn.nl en lokale sponsoren.

Alle verhalen
Terug naar Alle verhalen